Gott nytt då!:)

Gott nytt år! Och god fortsättning 2013! Vad är era nyårslöften i år? Kommentera gärna för jag behöver lite tips!:)
Ha ett gott nytt år nu då alla!!:)
//Tess!:*<3

Pratbubblor

Tilda

Frågestund!

Nu kör vi på en frågestund!
Så nu hoppas vi på grymma frågor så kommer ni få grymma svar!
Svaren kommer att komma upp nån gång nästa år XD
Troligen fredag.
Ponnyligans:D

bättre sent än aldrig!

 Man brukar ju säga bättre sent än aldrig! Här kommer nu då bilderna som jag och tidla tog för typ 2-3 veckor sedan!:)
 
Tilda & Thule!<3
 
 
Theres & Filuria!<3
 
 
Jag vet att jag inte är den bästa ryttaren, min sits är inte den bästa jag har inte den bästa smaken och min häst går inte som en OS häst men jag älskar henne lika mycket för det! Visst det är skittråkigt när hon håller på och slänger med huvudet i luften och bara går och tittar rakt upp, men hon försöker! Vi har känt varandra snart 2 månader och bilderna tog vi när jag percis hade haft henne 1 månad. Jag och Filuria tar exakt hur lång tid vi vill på oss att lära känna varandra och gnäll så mycket ni vill men det är min häst och det är mitt liv. Jag gör som jag vill eftersom jag inte gör något som skadar någon annan! Tyck vad ni vill, säg vad ni vill men i slutändan vem är det som hade rätt? så tänk efter innan ni har något att skriva och var inte fega och kommentera med något annonymt! 
Vi lär känna varandra på den tid vi vill och tills dess så får hon gå nästan hur som helst. MEN vi arbetar på det och vårt mål är att starta La i Dressyr och 120cm i hoppning! VI tar oss sakta men säkert uppåt på våran väg tillsammans! Filuria I love u!<3
//Tess!<3
 
 

Bilder!

Nu håller jag på att ladda upp bilderna så snart kommer dom upp här!
Detta blir ett kort inlägg för jag måste fixa bilderna men skulle bara skriva det så vet ni så kan ni kolla in bloggen lite sneare ikväll eller imorgon!:)
Kram 
//Tess!<3

Nu skäms jag...

Jag är ju helt blåst! Glömde ju bilderna idag igen..! Hur lyckas jag!? Tilda skrev på kik: bilderna?:* som svar skrev jag helvetesjävlarövbajsapa, lite sådär lätt irriterad på mig själv! Grrrr! Nu måste jag skärpa mig om det här ska fungera! Imorgon ska jag upp 8 för att åka till stallet och hjälpa Vicky! Sen ska vi rida och fota tsm:) KUL!:D
Red ut idag men det var inte så skoj, skritta mest för det var Isgata överallt och det hjälpte inte ens med broddar, både jag och hästen stod på näsan (nästan) Filuria satte sig mer eller mindre på rumpan med benen åt alla håll! Men jag satt kvar, sen hoppade jag av och kolla igenom henne så att hon inte hade skadat sig men hon va hel!:) stackars ponnyn... Och stackars mig:'(
På söndag ska jag rida med en kompis som inte har fått rida på jätte länge pga att hon skada sin nacke så hon har gått med massa kragar och annat skit men nu får hon äntligen rida! Hon är skötare på en ridakolehäst som heter Campino och är en B-ponny och snällheten själv! Lördag har jag inte riktigt bestämt vad jag ska göra än? Longera kanske?
Jag har bestämt ett schema för Filurias träning, det ser ut något såhär:
Hoppning eller träning med upphöjda bommar 1 gång i veckan.
2 longeringar i veckan eller möjligtvis 3.
Vila 1 dag.
Och kanske om vädret tillåter så har jag tänkt mig 1 skogstur i veckan oxå.
Resten blir "hård" dressyr träning! Jag gillar egentligen inte dressyr men jag har börjat "förstå" att för att kunna hoppa på snabbast tid eller med bästa resultat så MÅSTE man kunna dressyren. Kanske inte att hästen ska gå i piaff eller så men t.ex galoppombyten är rätt bra att kunna för då slipper man sakta ner till trav och byta, det tar lite tid och den tiden kan man förlora på. Så vi ska träna stenhårt med att kunna galoppombyten utan att hon ska springa fort som fan så fort man byter utan att hon ska göra ett "flygande byte" men ändå va kvar på tygeln och att lyssna på mina skänklar.
Nemen usch vad tiden flyger! Nu måste jag verkligen sova! Bilderna ska jag försöka ladda upp imorgon annars blir det på lördag... Får se vad jag hinner? God natt på er!:*
/Tess!<3

Senil..?

Haha, jag har ju guldfiskminne. Tog upp datorn för att blogga och lägga upp bilderna men kollade på fb och andra bloggar istället och stängde av och allt men glömde bloggen? Jag börjar fan snart tro att jag är senil på riktigt...? Jag är ju inte ens normal längre, fast dom flesta tycker väll att jag aldrig har vart det så då är väll allt som vanligt?
En vecka kvar på året och två veckor kvar på lovet, SKÖNT!
Red i ridhuset nu ikväll, gick inget vidare:( Hon ville inte alls jobba eller nått utan stod mest och hoppa på samma ställe och slet upp huvudet hela tiden och låtsades blir rädd för allt...? Skittråkigt verkligen!
Det var 4 andra hästar där (mina 4 kompisar och deras hästar) och jag red typ kanske 10 min innan dom gick och då gick det lite bra för då va hon lugn, men sen när dom gick så gick allt åt helvete! Aja alla har väll sina dåliga dagar? I alla fall så har både jag och min häst det!
Vicky va i stallet när jag var där och vi prata lite och putsa 10min innan vi skulle hem och kvällsfodra precis innan vi åkte! Snälla Johan kom och hämta oss med bilen och körde oss hem! Johan är Anna kalins bror (hopparens.blogg.se) hon som stod jämte mig i stallet över våren och sommaren 2012!:) tack!
Skönt att slippa gå hem i regnet... Inte kul man blir bara kall och blöt!
Nä nu tror jag att jag ska sova? Upp ganska tidigt imorgon (tidigast 10:00);) dra till stallet vid lunch sen kanske tillbaka lite senare för att rida eller longera med Vicky..? Har inte bestämt mig än för vilket det blir? Jag longerade sön och mån vila tis och red idag men det gick ju åt fanders så kanske ska försöka imorgon igen? Vad tycker ni...?:)
Får fundera på det! Nu måste jag sova orkar inte hålla upp ögonen mer!
God natt:*
//Tess!:*<3

Ps. Bilderna SKA komma upp imorgon! Ska skriva om vad jag fick i julklapp och bilder på allt oxå! Men det kanske är flera julklappar i samma bild;) Ds.

God morgon!

Har vaknat för 1 timma sen, skulle ju inte sova längre än till 10? Undrar hur det gick med dom planerna.
I vilket fall som helst, ska till stallet Snart och mocka och fixa sen hem och duscha och dra till farfar kl 16 för att äta och öppna paketer som han glömde på julafton. Och jag är oxå skyldig.... Jag slog in alla paketer och gömde dom på ett bra ställe och så glömde jag ett paket som var från pappa till farmor.. Jag börjar kanske bli senil?
Bilderna kommer upp idag oxå!:) men nu ska jag äta frukost! Bilderna kommer i em eller ikväll!:)
Hörs!:*
//Tess<3

Fel skrivet!

Inlägget under ska det ju stå bloggningen inte blockningen!;)
//Tess!:*

Ja, vad ska man säga...

Ja som rubriken lyder så vad ska man säga...? Jag har ju helt glömt av blockningen men Tilda har fixat det ganska bra! Jag har så stressigt hemma när skolan är igång och jag ska till stallet och då blir det att jag inte hinner! Men det hjälpte ju inte direkt med lov eftersom jag glömmer av den hela tiden!? Men Tilda påminner mig titt som tätt och jag har lovat flera gånger att jag ska lägga upp bilder från när jag och hon fotade! Men dom kommer imorgon för nu tittar jag på film på tv... Pretty Women! Älskar den filmen
Men i alla fall ridningen går framåt och vi börjar hitta varandra mer och mer! Filurias förra ägare kanske ska komma och hälsa på nu på lovet om hon får för sina föräldrar! Vi har tränat en gång till För Inga-May jag och Filuria! Och hon skötte sig exemplariskt! Mjuk och stadig i munnen och arbetade i fina former! Så nöjd! Våra mål är att tävla minst La någon gång! Och hoppa 120cm bana! Jag vet att hon kan och Hon har viljan och styrkan men frågan är om jag klarar det...? Men vi ska försöka!
Har longerat henne 2 dagar i rad nu och hon är så himla duktig!
På tal om något annat så har nog mitt lillfinger gått av känns det som...? Klämde det i boxdörren när skottkärran välte... Hmm klantigt? Aja det går nog över! Vart hos mormor & morfar idag och firat lite mer jul! Igår var jag hos farmor och hade det väldigt mysigt! Fick massa saker! Jag var även hos mamma på kvällen, och jag fick Jacson lindor!!!! Super nöjd! Fick ju mer saker såklart men det var den bästa hästsaken fast schabraket jag fick av pappa var väldigt snyggt oxå!
Nä nu kan jag inte skriva mer... Håller på och somna..? Trött kanske? Äh skriver mer när jag har tid! Imorn? Hoppas det!
Lägger upp bilder på presenterna imorn oxå!:)
God natt!:*
//Tess:*<3

God Jul!!!:)

God Jul!!!
/Tilda:):)

Tråkigt

Har typ jätte tråkigt nu så kommer göra några outfits som kommer upp här sern!:*
 
Tilda:)

7 saker om Thule

*Thule är född i Rockneby
 
*Thule är lika hög som hans pappa var
 
*Thule har 152 syskon på sin pappas sida
 
*Han har tävlat fjord-sm
 
*Han kom precis utanför placering i dressyr klassen på fjord-sm 
 
*Han är BÄST i hela världen!!:*
 
Tilda:)
 
 
 
 

Ponnyligans.blogg.se finns nu på facebook!

Ponnyligan finns nu på Facebook!
 
http://www.facebook.com/Ponnyligansblogg.se
 
Tilda

Kalas

Jag fick:Parfym Armband Kalender 700kr tre pikér och ett HV Polo schabrak:D
God natt!:*
Tilda

R.I.P fina Winston<3<3

Thules önskelista!

(svart)
(svart)
                                                                            

?

Visste ni att om jag sitter och äter hemma o jag inte sitter på "min" plats tappar jag matlusten och kan inte äta

Utkast: Dec. 07, 2012

chapsen-599-: Hööks
Ridskorna-589:- Hööks
 
Har börjat tycka att det är snyggt med bruna ridskor och chaps/ridstövlar!?
 
 
 
Benskydd-799:-
 
Så snyggt med benskydd i läder!
 
 
 
Lackade boots.229;-
Jätte snygga och häftiga!
 
 
 
 
 
Brun sadel och bruna träns tycker jag har blivit mycket snyggare nu!Men föredrar nog ändå svart sadel och träns;)
 

ponnyligans.blogg.se

Vi är två tjejer på 13 år och vi älskar hästar! På våran blogg så kommer ni få läsa om våran vardag med hästar och ponnysar, träningar och tävlingar och mycket, mycket mer än så!

RSS 2.0