Bilden!:(

Fattar inte vart bilden tog vägen!:o Den bara försvann!!!:(

Snack!!:)

Sitter tsm med Alice och Sofia, väntar på att lektionerna ska sluta. Dom slutar halv 8 och då ska jag longera Filuria medan Alice rider sin häst Colombiano XXIX eller bara Carlos:) Åkte hem från skolan idag, mådde/mår inte helt 100 men hästen måste motioneras!
Igår hoppa jag lite hinder på 75cm och det blev några stopp men när hon väl hoppa så var hon grymt fin!:) duktiga ponny! Måste ju träna nu för GC!!:)
Nu ska jag snacka lite med med tjejorna!!:) Bjuder på en snygg bild på Sofia och Alice. Sofia till vänster Alice till höger!!:)
//Tess
P.s det här inlägger är från igår! Råka glömma att publicera det men här är det!:)

Va med och tävla hos Nellieberntsson.se!

 
Länk till inlägget ---> http://nellieberntsson.se/2013/01/22/nellieberntsson-se-kyro-ridinggear/
 
Tilda!

Håååååååååååååååååååålllllllllllll

Sitter i cafeterian med Vickan, Ida, Demi och Sassa!:) har haft lunch och har nu 1 timmes hål, nu orkar jag inte skriva mer!
Hejdå!:)
//Tess

Aldrig

Jag har aldrig ramlat av Thule men det var väldigt nära en gång.
 
Jag och en i stallet red ut.Hon på Heide o Jag på Thule.Allting gick jätte bra sen när vi va på väg hem så ska vi galoppera en sista gång.Efter att vi har galopperat några meter kastar(nästan) sig in i skogen(kanten på stigen)
Jag tappar stigbyglarna och nästan tyglarna och han galopperar bara snabbare och snabbare medans jag får alla grenar i ansiktet. Efter kanske 100m får jag stopp på honom.
När han stannat känner jag hur hans hjärta slår genom sadeln.
Jag vet inte om han blev rädd för någonting eller om han ville tävla med Heide?
 
Tilda

Satsa för att vinna!

Har nu varit på tävlingsmöte och bestämd att jag ska satsa på Gotha Cupen! 85cm! Jag vet att min ponny klarar det men ryttaren måste ju lita på henne och ha bra bättre självförtroende. Men det ska vi fixa, vi är ju ett team! Jag och min älskade lilla skruttponny!<3 
Idag vila hon, hade väldigt stressigt och kände att jag inte ville rida när jag var så stressad för då kanske det bara gick skit? Men imorgon blir det dressyr i ridhuset. Ska träna mycket galopp! På tisdag ska jag nog hoppa lite? fast jag har utvecklingssamtal, så det blir sent till stallet!:/ Men ska försöka hinna, eller så får jag hoppa lite i helgen. Pappa har lovat att hjälpa mig med hinderna och så! Hoppas att han håller det han lovar, han har en tendens till att inte göra det! Men vi får försöka. 
När jag kom till stallet idag så gick jag ut i hagen med en gång, precis då bet Myrra sönder hela bakdelen av Filurias täcke.. Fan!
Fick ta ett lite trasigt fleecetäcke och ett lite trasigt regntäcke... Får duga så länge tills jag har råd med ett nytt, inte kul att täcken ska bli söndertrasade hela tiden!
ska äta lite macka och dricka te nu!:)
bloggar lite mer ikväll med svaren!:)
//Tess:)

Super duktig ponny!:)

Red med Sofia,Nellie och Nellie idag.Vi red inte ut för att Lando hade tappat en sko.
Thule var SUPER duktig idag!
Formen kom nästan på en gång vilket den inte brukar,det brukar ta halva ridpasset.
Han höll formen i traven och galoppen också.
Red igenom LB:1 3 gånger.Dom 2 första gångerna red jag med spöt o sista utan.Man märker direkt att han blir mer vaken när man har spöt:/ så vi kommer få träna MÅNGA gånger innan nästa clear round då jag knappt kan fatta galopp på han utan spöt.Eller de kan jag men han blev mer slö än vanligt utan spöt,men tog det med en gång efter jag ridit igenom programmet.
Så jag kan inget annat än att vara nöjd med ridpasset:)
Tilda
 
 
Världens finaste ponny <3

Just det ja!!

Har ju helt glömt av svaren till frågestundens frågor, en person som ställde många frågor, tråkigt att det bara va 1 som ställde flera frågor, hoppas att det blir fler nästa gång! Men i alla fall mina svar kommer upp imorgon, ska kolla med Tilda om hon kan lägga upp ett inlägg med sina svar imorgon oxå!;)
God natt igen!:)
//Tess

Ridturen!:)

Dagens pass blev i skogen! Tänkte att det är lika bra att rida ut när jag hinner och eftersom det va så fint väder!
Blev inget stan idag, men det blir det imorgon!:) ska hjälpa Sofia på ridlekis imorgon. Sen efter det fixa ridhuset och efter det kanske gå på tävlingsmötet har inte bestämt hur jag ska tävla med henne, clear rounder eller Gotha Cupen? Vad tycker ni?
Kanske är bättre att komma ut på lite cr nu i år och så satsa på Gc nästa år!
Beslutsångest!!!!!
Men i alla fall passet idag blev som sagt i skogen, kändes väldigt mjuk och fin. Red till ängen och red lite dressyr där! Hade mitt hackamore men hon va väldigt fin ändå! Skritta och trava gick jätte bra, sen va det galoppen... Fy fan säger jag bara! Ren mardrömmen! Har nog aldrig vart så arg på henne! Skulle bara springa! galoppera på en volt, och när jag kom på den sidan som va hemåt så försökte hon dra!! Usch vad jag hatar när hon så. Hon försöker verkligen sticka, och hon gjorde samma sak i båda varven... Dumma ponny.
Sen så korta jag tyglarna så dom va jätte korta så att jag hade lite mer kraft, börja med skritt, lugn trav och sen galoppen. Försökte dra ifrån igen men inte alls lika mycket! Sen förstod hon nog att det är igen idé och jag släppte ut lite på tyglarna och hon var lugn och fin. Sökte sig bra neråt och va mjuk i båda sidor! Slutade passet med en lite snabbare och längre galopp längs ena sidan av ängen! Ett försök på ett bocksprång va framme men hon snubbla nästan på sig själv så hon kom snabbt på andra tankar:) knasponny, det som börja bra, men blev dåligt slutade bra i alla fall:) är ganska nöjd med dagen träning. väldigt nöjd med hur hon sökte sig neråt och höll kvar formen av egen vilja med slappa tyglar i övergången på slutet av passet!:) imorgon blir det pass i ridhuset om jag hinner, ska fixa ridhuset gå på möte åka till stan hjälpa Sofia! Känner att det kan bli väldigt stressigt imorgon! Ska i vilket fall som helst sova nu! God natt!:)
//Tess

Hello weekend!:)

Äntligen är det helg igen!:) skönt!!
Vaknade för ungefär 2 timmar sedan men ligger fortfarande kvar i sängen och kollar på tv!:) ska upp och äta lite brunch och sen blir det stallet!:) tror det blir ett pass på åkern!:)
Hoppa lite igår, eller ja "hoppa" hade en kombination med ett kryss och ett räcke på 50cm. Det va 18 meter emellan och jag skulle ha det för att hon ska va lugn och inte sticka. Det gick bra till en början sen blev hon bara piggare och starkare. Så jag bad en kompis hoppa henne en gång och då var hon ganska lugn och då sluta jag så att det inte skulle sluta med att hon "vann". I alla fal så ska jag träna Massa nu så jag kan komma ut på tävlingar! Tanken va att jag skulle va med i laget för Div 3 hoppningen och det är 85cm för D-ponny och jag känner att även om jag tränar jätte hårt så kanske det i te är en bra idé, eftersom man ska hoppa oxrar också och dom är 85cm breda och jag har bara hoppat oxrar som är 85cm höga men kanske 40cm breda! Det är en väldig skillnad. Men ska gå på tävlingsmötet imorgon och så får jag se om jag ska va med eller inte. Tänkte kanske va med på en ridskolehäst men så tänkte jag att det är smartare att kanske spara dom pengarna och tävla cr istället!:)
Men vi får se hur det går med träningen! Som det är nu så lutar det åt fler små cr istället för Gotha cupen.
Nu ska jag äta, skriver kanske mer efter stallet sen! Eller om jag och pappa åker till stan först! Ska köpa kattsaker för min katt Trazan ska flytta hit i några dagar, för hon ska avlivas och vill gärna ha henne hemma.
Skriver sen!
//Tess

Morgond dagens outfit

 
Jag tänkte visa er hur vi ska se ut imorgon men hittade tyvärr inte bild på allting.
 
Om vi rider ut
Marinblåa Jh ridbyxor,Jh tjocktröja,Marinblå Jacka,stallkängor från Steeds,Hv Polo St Moritz schabrak
Ungefär så om vi rider ut.Kommer ha annat under allting också i såfall
 
Om vi rider i ridhus
Marinblåa Jh ridbyxor,Jh tjocktröja,ridskor,chaps,dm schabrak
 
Sen kommer jag ju såklart ha hjälm och väst om vi rider ut och om vi rider i ridhus!
 
Men nu ska jag plugga in programet i mitt huvud!
Sofia!De är ditt fel!Nää skojja bara;)
 
Tilda!

Bloggar jag läser(hästbloggar)

Dressyrmupparna.se
Nellieberntsson.se
Linn.Webrider.se
Ponnysanning.se
Allroundekipagen.blogg.se
Skimmelligan.blogg.se
Dressyrsnack.se
Dressyrnissen.blogg(?).se
Moteliten.(kommer inte ihåg vilken bloggportal).se
Bergrenskaan.blogg.se
Dressagepassion.blogg.se
Hopparens.blogg.se
Henrikbarry.se

Har säkert glömt nån nu

Tilda:)



Zalza

Ska kolla på Gladiatrorerna snart o ska träna in dressyrprogram efter det!
Det var hoppning igår,jag hade Zalza och de gick jättebra!
Hade inte koll på några höjder utan ville se till att vi faktiskt hoppade.
Zalza gillar inte hoppning dom flesta gångerna hon hoppar.
Men igår var hin pigg och ökade innan hindrena och hoppade jätte bra!
Hon vände innan hindrena 2 gånger(hon svänger ca 2m innan hindret) Ena gången var det en dålig väg o andra dålig drivning.
Jag var super nöjd med henne!
Pigg & duktig ponny=Nöjd & Glad ryttare!
Tilda!:)

Ni får en bild på Thule också för att inlägget ska bli roligare;)


Jag tar väll och går på dejt bara sådär!:)

Som det står i rubriken så ska jag på dejt.... Med min säng!:)
Så himla trött, tjurig på allt och alla just nu känner jag, förutom Filuria. Hon hjälper mig istället, hennes busiga blick under den tunna pannluggen, hon gör mig alldeles glad inombords!!:*
Blev ingen motion idag för henne, han inte tills stallet innan lektionerna och det va väldigt kallt och mörkt ifall jag skulle ridit ut; men lektionerna sluta tidigt idag men så kände jag att jag pluggat dåligt på engelskan och fysiken så jag cykla hem och fixa det istället! Tror jag har ganska bra koll!:)
Iallafall, imorgon blir det dressyr! Har övertalat pappa att jag ska få vara med på lite mer träningar framöver:) det blir inte många men 1 är bättre än ingen! På söndag är det tävlingsmöte i ridhuset så ska dit och lyssna och fixa lite, funderar om jag ska va med på Filuria till våren i Gotha cupen på 85cm eller va med på en ridskolehäst som heter Hugo och han va jag med på förra året!:) och det gick bra, 2:a tävlingen kom vi trea med laget!:) hade vunnit min klass om jag inte hade slutat rida efter näst sista hindret på ombildningen! Hade en supetid men jag sumpa det och fick tugga grus istället! Aja sånt som händer!:)
Nu ska jag sova! Är jätte trött och chansen är nog rätt så stor att jag vaknar på fel sida imorgon!:/ men inget jag kan göra något åt, annat än bara inte låta det gå ut över andra!:/
God natt!:)
//Tess

Usch!

Har as tråkigt! Haft matte nu och det sög! Det var ju dock ganska tyst så det var avslappnande eftersom jag har lite huvudvärk, men det gick bra!
Idag ska jag nog longera Filuria, eller om jag sticker till stallet med en gång så jag hinner rida ut!:) men det känns som att det kan bli väldigt kallt!!

Fööörlååt

Förlåt!
Det har inte blivit någon bloggningen på länge nu!:( ledsen för det, men vi ska bättra oss! Vi har bara väldigt mycket i skolan så vi hinner inte helt!:(
Men i alla fall! Nu ska jag ha matte men det kommer upp lite mer inlägg idag! Lovar! Har lite hål efter matten!:)
//Tess:)

Duktig ponniiiiii!!:) ps damp!

Allt det här skrev jag egentligen i lördags men det kom aldrig upp på bloggen? men lägger upp det nu istället! så får ni se vad jag tänkte blogga om i lördags!;)
Idag var ponnyn jätte duktig! Tur att man fick rida idag... Igår var det tre transporter parkerade i paddocken! Men hallå paddocken är ju liksom ingen parkering. Och när det är upptaget i ridhuset pga träningar så var fan hade dom som parkerat i paddocken tänkt att vi som inte tränade på träningen skulle kunna träna själva? Undrar hur folk tänker ibland.
Men i alla fall, sön-tis så gjorde jag markarbete i ridhuset och så vila hon onsdag, och tyvärr torsdagen oxå för jag hade läxor till fredagen och hann inte göra dom före stallet, Så jag var tvungen att gå hem tidigt. Och så fick hon ju ofrivillig vila igår.... För att folk inte fattar att paddocken inte är någon parkering!
Men red dressyr i ridhuset idag och hon var duktig! Mjuk och stadig i munnen och hyfsat lös i båda sidorna!:)
Imorgon blir det löshoppning kl 15!:) får se hur ponnyn klarar det, Antingen lite "trög,seg" eller värsta jävla raketen!!:) tror mest på raketen;)
Filmar väll lite och tar kanske några kort, eller åtminstone ber någon annan eftersom jag måste springa från ena sidan till andra av ridhuset för att släppa iväg ponnyn och hämta henne igen!:) ska fråga Tilda!:)
Nu ska jag kolla på tv och mysa! Ha en bra lördagkväll nu då alla!:*<3
//Tessss:*

Bilder från träningen idag!

De var både hopp och dressyr träning!ramlade av FLERA gånger.De är en groda jag sitter på.Har inga bilder från dagens riktiga träning men han var jätte duktig och jag fick verkligen en bra känsla i galoppenTilda!:)

On road

Som sagt så är jag on road till skolan
Tror vi har matteprov idag!:/ Jag har inte pluggat ett skit!:o hur ska detta gå? Fast jag gjorde två sidor igår, men det när ändå typ kört, fattar ju ingenting!!!
Har jag tur, men de brukar jag inte ha men om jag har det så har vi provet imorgon!!:o hoppas för då kan pappa hjälpa mig att plugga eftersom han hade högst betyg i matten och han skulle nog fortfarande ha det! Mamma är bättre att ta språk med. Pappa är verkligen skitdålig på språk, även engelska och vissa delar av svenskan!
Nu är jag framme, skriver kanske mer under dagen!
//Tess

Biiisssyyy!!

Jag har haft fullt upp hela helgen och måndag! I helgen hade jag stallhelgen och då har jag liksom inte hunnit blogga. Jag orkar inte skriva heller för pappa är så jävla jobbig...
Han har pengar mer detaljer kan vi strunta i! Men i alla fall så ville jag träna hoppning och dressyr denna månaden och sammanlagt kostar det... 570kr för typ 2 timmars lektion sammanlagt då! Och pappa kan inte hjälpa mig att betala! Vissa tror att jag får allt jag vill ha utan att göra ett jävla skit! Men så är det inte! Jag har massa skit hemma som jag inte tänker ta upp här. Jag får 3000kr i månaden och då ska jag betala ALLT som hör till hästen t.ex mat stallplats utrustning m.m, skatt och försäkring till transporten, kläder till mig, ridhuskort så att jag får rida i ridhuset/paddocken. Aa, det va en del av det. Och jag får inga pengar över till träning men jag fick pengar i julklapp som jag tänkte ta, och så tänkte jag att jag kanske bara ska va med på en träning denna månaden och så ta t.ex dressyren nästa månad, men det spelar ingen roll för pappa bryr sig inte ett skit.
Han vill sälja hästen för att slippa allt tjat men det kommer aldrig att hända!! Han håller på med sina dumma jävla hot hela tiden!!! Är så trött på all skit han håller på med. Så ni som säger att jag är så jävla bortskämd, ni kan ju pröva mitt liv men ni skulle inte klara er 1 dag!
Skulle bara säga det!
//Tess

Dagens vill ha outift! Sverige tema!

Tilda

Bjuder på mig själv

Va i Borås i torsdags,nästan helt själv:(
Dom andra kolla på bio.
Iaf så tog jag några bilder i provrummet på Gina



Tilda

Frågestunden!

Eftersom vi inte fått in så många frågor så skjuter vi upp svaren på frågestunden på lite obestämd tid tills vi har frågor, får vi inga mer så skriver vi privat till den personen, tror jag. mem kommentera era frågor här, skriver du någon annonymt ger vi inga svar. Tråkigt men så får det väll bli. Nu ska jag sova, har stallet hela helgen och ledig måndag och sen allt som vanligt med bajsskola!:/
God natt
//Tess

Frågestunden

Frågestunden kommer skjutas upp
PL

Dagens vill ha outift!

Tilda

Morgondagen

Ska troligtvis rida med Nellie imorgon.Skickade iväg ett sms till Monica för 9minuter sen o frågade om jag kunde ta Thule ''idag''.
Om jag har han imorgon har jag tänk mycket trav arbete.
Jag MÅSTE börja lägga upp mina ridpass bättre.
I allafall så var han fantastisk i söndags! Fyfan säger jag bara!vilken ''maffig'' känsla man fick!
Formen satt PERFEKT ALLA gångarter.
Jag har haft problem ibland att få ner honom i form i trav ibland o nu gick det i galoppen!
Men de ska jag tacka Vicky för!:)Hon red igenom han i Lördags:)
 
Tilda:)

Darios.se!Tävling!Blingad Kavaj!Star Rider!

Tilda

Stan!:)

Drar in till stan med pappa och Vicky nu då! My one är första stopp sen om jag får bestämma en restaurang!! Jag hann ju inte äta frukost för jag städa och duscha sen tänkte jag äta men så kom jag på att jag måste ta fram mina pengar och så skulle jag kolla på stället där jag brukar gömma dom, men då fanns dom inte där!!:o letat igenom hela lägenheten men hittar dom inte! Tur att pappa finns i reserv!!:*
Bye!
//Tess!:*<3

This Or That?

Kör en liten This Or That. Kommentera vad ni tycker! :)
 
 
HV Polo - John Whitaker - John Whitaker
 
Kingsland - Catago - Kingsland
 
Mountain horse - Lami-Cell - Lami-Cell

Pikeur - Eskadron - Eskadron
 
blev inte så många men det är några! vad tyvker ni? Kommentera!!! :)
 
 
 
 
 

not good!

Mår inte så jätte bra idag! Mådde inte bra igår heller men det är inte bättre idag!
På nyårsafton så red jag med Sara typ kl 11 och båda bestämde sig för att rida barbacka och jag har ridit barbacka innan så det skuklle inte va någon fara. Men det var helt fel! Vi hade skrittat fram en stund så skulle jag börja rava och så gick hon väldigt mycket "innåt" med rumpan så jag skulle peta till henne med spöt och jag lovar att jag bara PETA på henne annars kan ju dom som inte tror mig fråga Sara. Men i alla fall så blev hon sur åta helvete!!!
Hon slängde sig fram i "skengalopp" och sprang kanske 1 ½ varv sen vände hon snett igenom och där stod Sara och Gottfrid (Hennes ponny) så då tvärstanna hon och jag hade ingen sadel så jag for rakt in i sargen och jävlar vad ont det gjorde! MEdans jag stod och höll Saras ponny efter att jag rest mig så red Sara Filuria lite bara för att hon inte skulle "vinna"
Igår red jag inte för att jag hade ont i ryggen och revbenen, men det är nog ingen fara bara att jag är lite öm för jag tror att jag knäckt till dom lite så det är ömt!
Och idag fick Filuria ofrivillig vila, skulle ridit med Vicky vid 13 men hon var tvungen att jobba men då tänkte jag rida själv i ridhuset MED SADEL OCH SKYDDSVÄST! Men så blev det inte! Jag mådde inte bra igår kväll så jag sov vid 16 till typ 20 och sen gick jag upp till soffan och satte mig jämte pappa och jag mådde lite bättre sen gick jag och la mig och jag hade jätte magknip men jag somna efter ett tag sen vaknade jag framåt 1, halv 2 och mådde lite illa. Men det var ingen fara och gick och la mig igen vaknde än en gång fast vid 2:20 och mådde fortfarande illa, gick upp och drack lite äppeljuice och gick till sängen men mådde genast sämre och fick gå till toan och där kan man ju gissa vad jag gjorde.... (inget snuskigt) jag väckte pappa 2:25 och sa att jag hade spytt och så kollar han på klockan och blir jätte trött på mig, då hade han sätt klockan på halv 3 för att jobba... Jösses viilken dålig tajming!
Så idag blev det ingen ridning men jag känner mig piggare nu. Om jag är piggare imorgon bitti så ska jag pappa och Vicky åka till stan!:) Ska faktiskt bli väligt kul! Nä nu ska jag nog göra några tidsinställda inlägg med lite This Or That och Hiss Och Diss.
Ha det bra!:*
//Tess!<3

ponnyligans.blogg.se

Vi är två tjejer på 13 år och vi älskar hästar! På våran blogg så kommer ni få läsa om våran vardag med hästar och ponnysar, träningar och tävlingar och mycket, mycket mer än så!

RSS 2.0