Cleaned & Cut

Red inte idag, utan friserade och borstade igenom Filuria riktigt ordentligt!:) Blev kanske inte det allra bästa med manen men är väldigt nöjd för att va första gången jag klipper!:) Dock manen längst upp har alltid varit kortare så det är inte jag som gjort det så konstigt, men jag klippte kanske 3mm för att det skulle bli "rakt" precis som det andra!:) Bild kommer upp:)
Igår hoppade jag tsm med Vicky och Alice, gick jättebra! Hon va ganska pigg men lyssnade bra på mina hjälper och lugnade ner sig väldigt snabbt! Kommer upp video på det med! På Söndag så ska jag och Tilda fota med lite påsktema!:)
Glad påsk alla!! Hoppas ni får det toppen!!:)
/Tess

Hoppträningen för Lena Lundgren

Jag var inte jätte nöjd med den träningen... Men i slutet så hoppade vi en liten bana och det gick hyfsat okej!:)

Tävling

Länken till tävlingen: http://ridboken.se/tavling-3/

The day

Sitter i soffan och myser hos mamma nu, dagen har varit ganska okej..:) Blev lite krångel med hur vi skulle göra med sadeln men det fixade sig tillslut!:) Jag, pappa och Vicky åkte in till Hööks och kollade på sadlar, valde ut en thorowgood T8 Showjumper som jag bad Lotta ( en som jag känner som rider) hjälpte mig att passa ut den till Filuria, och som tur va så låg den jättebra!!:D Jag ska ha en fårskinnspadd tills sadeln är lite mjukare sen så ska den förhoppningsvis ligga perfekt!:D Så jäkla skönt att äntligen ha en riktig sadel!! men framförallt kunna hoppa med en helt 100% hoppsadel!:D Nu kommer det bli massa träning i sommar så blir det tävlingar till hösten, kanske någon liten cr i sommar om våran träning går framåt:) 
Imorgon ska jag nog rida ut med Vicky om jag hinner! Först ska jag till stallet halv 9 för att hjälpa till med en tävling för att jag är med i US(ungdoms sektionen) Så ska jag mocka och sånt när jag ändå är där och så slipper jag ha det kvar till kvällen! Fär sen vid lunch så ska jag till min mammas mormar Minga och fira henne för hon fyller 90år! Vet inte hur länge vi ska va med där, troligen inte så länge! Sen om pappa har tid, så ska vi till Hööks igen och lämna tillbaka kopparjärnet till sadeln som vi köpte till för ifall sadeln inte skulle passa med det den redan hade:) Och så ska vi köpa stigläder och ev, en sadelgjord och verkligen om pappa är på bra humör så köpa ett nytt dressyrträns!:) Men just nu säger han att han inte har så bra med pengar så då vill jag inte hålla på och tjata heller:/ Vi får se imorgon!:) Men om vi inte åker så ska jag rida ut med Vicky, Annars så blir det ett paSÄS med bommar. När jag red idag så var det magiskt! Hon bara fanns där och va hur mjuk som helst!:') Blir så glad när allt bara fungerar!:') Nä nu är det sluttjatat! Förresten, vad vill ni se och läsa på bloggen!? Lite svårt att blogga när ingen skriver, men just nu så har vi haft besöktrekord! Och det är vi väldigt glada för! Tack!:D:D:D Bilden under är min nya sadel!:D
//Tess
 

Friday

Äntligen fredag! Jösses dennes vecka har gått så segt!!!! Imorgon ska vi äntligen prova en sadel förhoppningsvis-.- Får se vilket humör pappa är på!men han har varit på bra humör hela veckan så det är han troligtvis imorgon också!!:) Vicky ska också med tror jag! Detbhär blir snabb inlägg, ska till stallet alldeles strax! 
//Tess

Tävling!!

Dead

Skolan tar kål på mig, plugg mer plugg och ännu mer plugg! Fast stallet är inget kul att ha heller nu när det är så kallt! Ingen ridning för min del heller, fortfarande ingen sadel och det är inte kul att rida barbacka längre. På tal om stalleet så ska jag dit strax, ska bara blogga klart, byta om och sen cyklar jag!:) Idag är deet longering på listan, så får skynda mig så jag hinner dit innan lektionerna för sista lektionen ska jag filma Tilda när hon hoppart Thule, hon har ingen film på när hon rider så då ska jag filma åt henne:) Och då hinner jag inte att göra iordning Filuria tills lektionerna slutar och jag kan inte va hemma sent för att jag måste plugga!:I Så nu ska jag till stallet! HEJDÅ!!:)
//TESS!!:)
GE MIG SOMMAR NU!!!!!!!!!!

Varför blir jag förvånad!?

Uhhh! Fick åka hem från skolan idag eftersom jag fick tillbaka min feber igen! Varför försvinner den bara inte, varit sjuk i 6 dagar nu och jag börjar bli trött på skiten!! Någon som vet något honuspokus medel eller något liknande som jag kan ta eller göra för att slippa det!? Känns som jag svalt ett rivjärn samtidigt som jag ätit spya! Varje gång jag har ont i halsen eller liknande så bildas en väldigt dålig andedräkt! -_._-
Aja skit samma! Hästen fick vila idag oxå vilket än en gång inte är så kul för varken henne eller mig! Hade jag inte haft feber så hade jag kunnat gå med henne i samhället eller nått så att Jon får röra på sig, eller longera! Men nu går inte det och pappa är sen från jobbet för denna veckan jobbar han på kontor och då blir det sent! Imorgon SKA jag bara till skolan för vi slutar ändå tidigt så jag får ta med mig HokuPokus piller så blir det bra som min mamma brukar säga!;) Och hon säger ju även att mammor vet allt så nu är det upp till bevis!!:)
/Tess

Fy vad jag saknar honom...

Saknar min lilla bebis sjuukt mycket nu när jag inte varit i stallet idag:(

Tilda


Fiina killen<3

Better..?

Är bättre idag men nu är hostan och halsontet tillbaka..:/ Pappa körde mig till stallet och så mockade jag och fixa alltet där, tog in ett lermonster och skulle rida. Jag gick bort till ridhuset och hoppade upp och började skritta, va lite små stressad idag, men efter ett tag släppte hon fint:) Sen kände jag att jag var väldigt törstig men vattnet på toan i ridhuset va fruset så jag ringde farmor och frågade om hon kunde komma med vatten och det kunde hon. Efter att jag ringt så skulle jag börja trava och jag travade men efter ett halv varv på volten så fick jag jätte ont i högra sidan av magen, tänkte att det skulle gå över..? Men det gjorde det inte så när farmor kom med mitt vatten så hoppade jag av och gick tillbaka till stallet. Farmor skjutsa hem mig och så satte jag mig i soffan och där sitter jag än!:) Ska kanske till stan och äta, vet inte än beror på hur jag mår, men det blir skola imorgon säger pappa:( Usch jag vill inte!
//Tess

Paket

I onsdags(tror jag) kom det ett paket från Hööks:) Mamma hämtade det från affären i torsdags och så kom hon ner med till pappa. Så jag tänkte visa er vad deet var i paketet:)
 
Detta tränset och pannbandet.Skulle ju egentligen provat det på honom idag men är ju sjuk.....
 
Tilda

Without you I'm nothing

Nu är det ett litet tag sen jag bloggade men eftersom jag har varit sjuk så har jag inte orkar, dock är jag fortfarande sjuk-.- Hästen har fått vila i 4 dagar vilket jag inte direkt gillar... Blir kul att rida henne första gången sen! Antingen kan det bli en riktigt ordentlig rodeo eller så är hon snäll..? Hoppas på det sista!;) Fick reda på värsta nyheterna någonsin idag..:( Min älskade lilla katt Trazan fick somna in igår:'( Mamma tog henne till veterinären och dom gav henne en liten spruta. Mår så fruktansvärt dåligt över den där lilla katten, hon betyder minst lika mycket för mig som alla mina nära och kära. Hon va en sån stor del av mitt lilla liv, varje gång jag kom till mamma så satt hon på min sängkant och spann så fort hon såg mig med sina underbara små snälla ögon:'( Kommer sakna henne något så sjukt!!!!!:'( Vila I Frid Trazan<3
Jag är inte så mycket för att skriva när jag inte är helt frisk, så jag ska fatta mig kort av vad jag har gjort i 4 dagar:
Sovit, druckit, gått på toa och i ovanliga fall ätit.
//Tess

https://cdn3.cdnme.se/3835465/7-3/pic_5144e5d4e087c32291cf2c3a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3835465/7-3/pic_5144e5d4e087c32291cf2c3a.jpg" class="image">

Febern har gått upp-.-

Febern har gått upp till 39 grader och halsontet är bara värre o jag mår skit...-.-
Tilda

Feber....-.-

Har världens halsont och feber....Har bara druckit té idag,försökte dricka lite vatten men det gjorde så ont i halsen att jag fick spotta ut det...-.-
 
Tilda

BlingBling





Tilda

This is where I belong

 
 
//Tess

bilderna

Ska ladda upp bilderna från igår.. Laddar dock inte upp alla 100 bilder men dom flesta. Glömde även säga att hur det gick igår. Men precis som vanligt så var hon jätte duktig, mjuk och avslappnad och hade lätt för att flytta för skänkeln. Traven i vänster varvet var helt perfekt, lyssnade på alla hjälper och hade en mjuk och samlad trav. Duktig!
Men sen i slutet så ville hon inte alls.. Hon kasta med huvudet och gjorde lite bocksprång, och jag red barbacka. Ramlade inte av vid bocksprången utan det vara när hon stegra som jag inte kunde hålla mig kvar.. Hon har aldrig stegrat innan..? Hon stegra tillräckligt högt för att jag skulle glida av bakåt. Slog mig inte eller något sånt utan jag blev mest förvånad?? Snälla pålitliga Filuria, stegra?? Det hänger liskom inte ihop riktigt..!!?? Jag tror att det är när hon är trött och man kräver lite till av henne och hon inte rikigt orkar som hon gör såhär, hon brukar dock bara bryta formen och springa lite snabbare, men hon har aldrig stegrat innan! Hoppas inte att dert är för att hon hr lite ont i ryggen!? Den har blivit bättre när jag ridit barbacka och inte använt den bruna sadel, men snart får jag en ny ëller förhoppningsvis två nya sadlar. En dressyr och en hoppsadel:D 
På tal om något helt annat så ärr jag sjuk idag, 39graders feber eller något sånt, kan inte röra mig i sängen utan att bli helt yr, inte kul!!:( Hoppas att jag är bättre imorgon!!
//Tess


 
 

photos of the day

Vi fotade fast än jag int mådde helt hundra. Nu mår jag riktigt skit, blir nog ingen skola imorgon. detta blir inget långt inlägg heller, ska sova... men här är iallafall två bilder från idag!:)
//Tess

Fever!?

Toppen, känns som att jag har feber nu också! Precis vad jag längtade efter! Eller inte!!! Demi och Tilda har sovit över hos mig inatt och jösses vad vi snacka igår, killar rövar och massa annan onödig skit egentligen!;) I vilket fall som helst så hade vi skit skoj! Tilda och jag ska till stallet strax, så fort min Ipren har hjälpt. Hoppas jag orkar rida idag bara! Tilda ska fota mig och ponnyn:)... Om jag orkar..:( mår jag såhär imorgon så blir det nog ingen skola, hoppas att det gått över tills dess.
Mer bloggningen senare!
//Tess

Träning

Som sagt så kände jag inte för att rida igår, så jag bestämde mig istället för att lastträna henne! Det var pappa som började lasta henne Och hon var jätte duktig!:D första gången så gick hon åt sidorna med rumpan och ville inte alls gå in i den där konstiga lådan, men sen så var set inga problem, bara rakt på liksom!:D sen skulle vi backa... Vi har ett plast "skynke" där bak som man drar ner och sätter fast på rampen och på det skynket så sitter det lite stråppar som rörde hennes öron och det tyckte hon inte om så det blev en snabb backning, men lugnade ner sig så fort hon kom ut! Sen var det min tur att lasta och med mig så var det bara rakt på och lugnt ut!:D jätte glad över att hon lyssna mer på mig än på pappa!:D
Nu ska jag till skolan, bloggar mer i em!
//Tess:)

Dressyrmupparna.se

http://dressyrmupparna.se/ny-bloggtavling-3/43477
 
/Tilda:)

Alone

Ligger i soffan hos mamma och kollar på PLL (Pretty little liars) på mammas iPad. Ska till stallet om ca 1 timme, ska kanske fota Vicky och Filuria ska nog longeras idag, känner inte för att rida. Julia skulle ha fotat mig Tilda och Vicky idag men sin sagt så känner jag inte för att rida idag.
Andra planer var att åka till Hööks och provat ut dressyr och hoppsadeln till ponnyn idag men pappa sa att han inte hade råd just nu så det får vänta lite till:( Vill verkligen ha en sadel så att jag kan rida och träna ordentligt. Men har man inga pengar så har man inte!:( skittråkigt men sant.
Bloggar mer efter stallet idag, blir kanske lite korta blogginlägg idag, men orkar inte skriva så mycket! xD
//Tess

Vad hände?

Det blev tomt på bloggningen nu, inte bloggat så värst mycket ser jag. Ajabaja på mig! Sitter i vilket fall som helst hos mamma nu. Ridningen har väll varit okey, inte ridit med sadel nu på 2/3 veckor för Filuria har fått ont i ryggen:( inte bra! Ska få prova ut en sadel nästa helg hoppas jag!:) men det gör inget om jag får rida barbacka i 1 eller 2 veckor till! Bara jag har en sadel som passar så hon inte får mer ont!:/ red i vilket fall som helst med sadel idag, jag känner att jag kan inte rida riktigt "ordentligt" när jag rider barbacka... Men hade 2 fårskinns paddar så det blev mjukt! Imorgon är nog planerna att rida med Vicky..? Då blir det barbacka iallafall!:)
På tal om något annat, tittar ni på melodifestivalen..? Det gör jag iallafall! Heja Anton och Ulrik! Kan ju liksom inte välja mellan dom!! Eller..? Vem/vilka hejar ni på?:)
//Tess

Ponnydressyr.se

Tilda

Egen liten hoppträning

Hoppade lite i måndags medans Vicky filmade! Mycket svängar:)

Fotning på söndag!

På söndag kommer vi förmodligen bli fotade av en kompis så att vi kan få bilder på oss två tillsammans och inte bara en och en.
Efter det kanske vi kan fixa en ny header och då har jag förhoppningsvis fattar hur man ändrar tema...haha.
Tilda
Älskade ponny <3

Ledsen:(

//Tilda

Bilf från idag

Tilda

Presentation-Thule

Jag kom på att jag har aldrig skrivit någon riktigt presentation om Thule så jag gör det nu.
 
1999 föddes han i Rockneby.Han är efter Torjus 150 och undan Lilijana.
Han är världens gosigaste ponny. Han älskar att stå i hagen eller boxen och gosa och vill alltid stå nära en när man är i boxen. Han ställer alltid upp för ryttaren och skulle ALDRIG göra något. Han är en sån ponny man bara hittar en gång i livet.Han är alltså Limited Edition. Han kan i princip ridas av alla.Jag vet inte direkt hur jag ska kunna beskriva Thule mera för det skulle bli milslånga inlägg.Så jag skriver bara att han är BÄST.
 
Thules pappa
 
Bilder fråm två videos när Thule hoppar
 
 
 
Hoppas att det var okej att låna videona:)
 
Tilda
 

ponnyligans.blogg.se

Vi är två tjejer på 13 år och vi älskar hästar! På våran blogg så kommer ni få läsa om våran vardag med hästar och ponnysar, träningar och tävlingar och mycket, mycket mer än så!

RSS 2.0