Just de....

Jag kan ju inte skiva med iPhone smilisar på bloggen! Sorryyy!!:(
//Tess

Fööörrlååått!!

Förlåt att jag inte har bloggat på evigheter!!! Men nu har det varit fullt upp! Först var det massa krångel med hästens pass och sen var det massa läxor/prov i skolan!😕 Ska försöka bättra mig!
Ridningen är lite svajig, ibland är Filuria jätteduktig och lyssnar jättebra, andra dagar så är hon totalt tjurskallig och skänkeldöv! Sånt är jättetråkigt!! Och dom stunderna så vill jag bara sälja henne! Det var en sån dag idag.. Jag hade ställt upp gymnastikhinder på ena långsidan i paddocken, räcke, oxer, bom, kryss, bom... Först tvärnita hon framför räcket (vattenmatta under) och knockade mig i ansiktet, andra gången hoppade hon jämfota över räcket, resten sprang hon typ igenom.. Sen tog vi om det och det blev det bra och hon lyssnade bra när jag tog tillbaka henne. Sen bytte jag varv och då blev det ju bom, kryss, bom, oxer, räcke. Men när hon hoppa oxer så direkt efter så kasta hon av mig! Försökte bara komma undan bara för att det inte går att springa i full fart utan måste tänka hela tiden när hon ska hoppa av nästa gång! Upp igen och försöka en andra gång...😪 Det skulle jag inte gjort... Vi kunde lika gärna ha kraschat rakt igenom hela serien!! Hon lyssnade inte ett j---a skit på mig! Sprang med huvudet uppe i himlen och hoppade som en rodeohäst!! Då föll den sista droppen! Jag hoppade av och bara lämnade hästen till pappa och sket fullständigt i vad han gjorde med henne! Orkade verkligen inte bry mig! Dumma ponny!!!😠 Så jag bar undan alla hinder och sen cyklade jag hem. Ligger i sängen nu och ska sova, måndag, och skola imorgon!😔
//Tess

Thule

Dagens ridpass

Vi bestämde oss för att först rida i paddocken och sen avsluta i skogen.
Paddocken:
Det gick okej men inget att hurra över, aja de är bara att försöka igen.
ska hyra han på lördag se till att vi kan programmet helt.
Skogen:
han va först väldigt seg och ville inte riktigt gå fram,men när vi kommit ut i skogen blev han pigg. Vi plaskade lite i sjön också vilket han tyckte var jättekul!
Hon som jag red med red lite i förväg till våra mammor o skogen. Thule blev jätte taggad på att galoppera. Han blev jätte fin och mjuk och jag kunde forma och ställa han som jag ville, han gjorde även klockrena skänkelvikningar. När jag äntligen fatta galopp hoppa han fram först och tyckte det var jätte kul att galoppera. Så fort den andra hästen låg ca 10m framför honom blev han taggad och jag kunde göra skänkelvilnkngar och ställa honom och han blev jätte fin igen.
Tilda
 

Känner att...

Jag var jättesnygg när jag cyklade till pappa nyss....
Converse,ridbyxor,linne,jacka,och cykelhjälm..
Tilda :)
 

Visste ni att...?

När jag ska lära mig ett dressyrprogram så kollar jag först på en "beskrivning" en gång och sen så kollar jag på videor där folk rider det programmet,jag kan sitta o kolla 2gånger innan jag kan det eller 10gånger innan jag kan det.
Tilda
 

Kommer inte på någon rubrik...

Jag och Theres skulle egentligen ridit ut imorgon men jag behöver VERKLIGEN träna program så jag gör det istället fast det skulle vara JÄTTEKUL att rida ut igen...men två veckor kvar sen blir det MASSA uteritter:)
tilda 

Längtar :D

Vårdcentralen

Har varit på vårdcentralen och kollat upp min arm och det är troligtvis en muskelsträckning...så har bandage på armen nu.
Så jag ska inte till stallet imorgon
Tilda😊

Känner mig lite klantig...

Känner mig väldigt klantig...lyckades sträcka armen i stallet i söndags....

Tilda

Thule idag:)

Idag fotade vi först när vi stod på marken och sen när vi red. Han skötte sig jätte bra och älskar kameran så mycket att han var tvungen att dregla på den...
Hade på mitt träns idag och han verkar trivas med både tränset och bettet.
När vi fotade "från marken" stod han o tuggade på bettet hela tiden nästan! Jag stod och hade tyglarna över huvudet på han,och så står han och tuggar på det för fullt:)
Ridpasset:
Fanns vissa stunder där han kunde bli stel och det inte riktigt gick att "böja" han som jag ville men de släppte ganska fort:)
Fjärde gången jag red ute idag:( de har varit så kallt och fruset i paddocken så man har inte kunnat rida där...:(
Vi har inte ridit ut en heller....och de är snart mitten av APRIL!
Har ridit ut en gång i mars typ? Med Sofia och Lizethe,men de var bara att skritta hela vägen förutom lite trav på kanten av vägen typ 100-150 meter kanske? Usch...jag o h Thule måste komma ut snart!kan tänka mig att jag kommer att han en rätt pigg ponny att rida på då!
Sista gången jag red ut med Thule de var i höstas,dagen efter Theres hade fått hem Filuria....
Några i stallet hade ridit ut idag och dom sa att de va fortfarande snö/is på vissa ställe...uscha...
Godnatt/Tilda

Hej...igen

Hej
Jag vet att jag inte bloggat på länge nu,men de har ändå varit lite skönt att ha en "paus". Tror att jag har fått igång motivationen igen och har några saker som jag kan blogga om:)
Ska försöka skriva något på väg till Tranemo när Theres ska hoppträna.
Tilda:)

FML

Asså fyfan! Inget kul att rida idag. Filuria lyssnade inte ett skit på mig och va rent ut sagt skänkeldöv! Jätte tråkigt! Jag & Tilda red tillsammans i paddocken idag medans Julia fotade, men jag red i ca 15min sen blev jag alldeles för irriterad på att hon inte lyssnade ett skit på mig och sprang bara runt med huvudet rakt upp och inte det minsta jävla intresserad av ad jag gjorde! Dumma ponny! Hoppas bara att träningen går bra imorgon! Blir nog lite sent i stallet så räkna inte med någon update från mig, ska smsa Tilda så hon också börjar blogga nu! Ingen direkt update från henne på ganska länge, men det ska det bli ändring på!;) Tilda följer med på träningen imorgon så hon får va ansvarig för att ta bilder och pappa för att filma (pappa vet inte hur man använder en systemkamera, Haha!) nu ska jag äta lite kvällsmat och sen ska jag sova så att jag orkar hela dagen imorgon! Hörs imorgon!
//Tess

Dålig update!

 
Skit kass uppdatering, vi vet men första veckan i skolan efter ett lov är sjukt drygt! Inte speciellt mycket i läxa men man är helt slut när man kommer hem!:| Ridningen händer det inte så mycket i, tränade hoppning för Rebecka i Torsdags, inget direkt att skryta om! Många stopp och dålig connection mellan mig och Filuria:| Jag är inte längre "rädd" för att hoppa högre eller längdhinder, om hon stannar så visst åker jag fram på halsen, men jag har aldrig ramlat av i hoppningen, mamma kallar mig plåstret! Imorgon ska jag träna lite dressyr med många övergångar och böjningar, och på måndag ska jag direkt efter skolan åka till Tranemo och träna med lage. Går träningen bra så ska jag vaed i laget men annars så har jag bestämt mig för att jag ska komma ut på lite klubbtävlingar innan den lokala nivån. Nu ska jag kolla klart på filmen jag kollar på och sen ska jag sova! God natt!
//Tess

Faaaaan

Rubriken på inlägget under ska va This shit inte Tjis shit...

Tjis shit...

Allt jag skrev raderades...-.- skriver om allt imorgon!...t(-.-)t
//Tess

Sorryyy

Inlägget nedan så är länken hör istället för den andra fungerar ej!
http://alicejohannesson.blogg.se/
//Tess

Ouuuppss

Trodde att jag hade bloggat idag, hade jag visst inte..?:/ Men gör det nu istället.
Longering stod på schemat idag så jag tog med mig hunden till stallet i det sköna men blåsiga vädret. Först värmde jag upp Filuria ganska ordentligt så att hon inte skulle va stel, mycket övergångar och halter. Sen satta jag på inspänningarna och fick spänna dom tyvärr ganska mycket innan hon började slappna av och arbeta med nacken och trampa till ordentligt! Sen släppte hon på bra och så släppte jag inspänningarna och hon gick kar i formen och trampade bra! Duktig!:D Imorgon står det ordentligt hoppträning på schemat!:D Gud!! Så nervös, det vi ska tävla är 85cm och när oxrarna är breddade till max så är dom 95cm!! Jag vet att även om det är enklare för dom allra flesta höstar att hoppa längdhinder så tycker jag att det är sjukt mycket läskigare! Allt sitter såklart bara i huvudet för när jag väll hoppat 2-3 gånger på lite bredare så hoppar jag det mesta.. DEN DAGEN!!!:/ Sen är det lika illa dagen efter:O Får se hur etta ska lösa sig, får ju massa bra hjälp både från Rebecka, Sofia, Vicky och alla andra som hjälper mig inom ridningen! Annie (Filurias förra ägare) är till en stor hjälp när hon pratar med mig och säger att jag och Filuria passar som handen i handsken m.m!:') Tack för det Annie!:* Blir så glad när jag har människor omkring mig som är så hjälpsamma och stöttande! Alice och jag har blivit ganska nära vänner också! Och det är inget jag ångrar! Hon va ett sååå stort stöd när Älskling skadade sig:'( Hon fanns där hela tiden och tröstade mig när jag va så sjukt nere och ledsen och inte minst arg på mig själv att jag lät mig bli så panikslagen... Jag bara stod och skrek och stirrade medans Alice tog hand om min ponny. Det djur som jag älskar mest på denna jord stod framför mig skadad och behövde vård men jag gjorde inte ett skit! Jag var så... Så hjälplös..? Tack som fan Alice!!!<3 Jag älskar dig min knasiga stalltjej!!<3<3<3 Nää nu får jag sluta va så deprimerande innan jag börjar lipa!:| Fast det är okej, allt kommer bli bra! Dom orden har jag alltid med mig pga Alice! Ville bara säga det! Kolla in hennes blogg när ni ändå håller på!! Länk nedan! Allt från mig! Kram
//Tess
http://alicejohannesson.blogg.se/">http://alicejohannesson.blogg.se/

The winner takes it all

YEEESSSS!!! Jag vann budgivningen på tradera! Ett vitt John Whitaker schabrak blev mitt för 77kr och endast använt ett fåtal gånger då det krympte i tvätten så det inte passa efteråt på hennes häst!:D Nu passar det på min ponny iaf!:)
Blev så sjukt chockad idag... Mamma och pappa pratade med varandra!!:') dock bara på telefon men dom sa mer ord till varandra på 2 min än vad dom har sagt till varandra på nästan 2 år!!!:O Jag blev så sjukt jävla glad!!!!!:'D
Tillbaka till hästeriet. Jag och Alice skulle rida tsm idag och så sa vi halv 4! Det var bara det att jag trodde att hon skulle komma till stallet halv 4 och hon trodde att vi skulle va klara halv 4!:/ så när hon kom till stallet så titta hon bara in i mitt stall och såg mig inte så hon trodde att jag hade gått bort till paddocken men jag satt i sadelkammaren och putsa!:o så halv 4 så skickade hon ett sms att hon går bort till ridhuset och jag har liksom inte ens tagit in hästen!:O jösses vad jag fick bråttom!! Borsta av hästen med räserfart! Och på med utrustningen och springa iväg till paddocken! Som tur va så när jag kom så hade hon bara skrittat i kanske 5-10min!;) så jag hoppa upp och börja skritta jag med!:) Hade på förbygeln idag + martingalen (stavning?) och... HON GICK SUPER!!!!:D ställde sig bra i båda varven och mjuk och följsam hela tiden, lyssnade mkt bra på skänkeln och hade bra framåtbjudning:) Duktig!:D Ska pröva med martingalen i hoppningen igen... Första gången jag hade det så gillade hon inte när det tog emot när hon försökte ta upp huvudet, men bättre nu? Får se vad Rebecka tycker hon går bäst med, tränsbett, träsnbett + martingalen eller hackamore??:) Vet jag på Lördag!;) Nu ska jag typ sova tror jag, vaknade kvart över 8 idag, när det är lov...... Typiskt mig asså!:| God natttt!!:*
//Tess

Little ponnies

Här är bilderna på mig och Tilda!:) Tilda red ute i paddocken sen för det blev så hemskt dåliga biler och det va varmt och skönt ute! :) Kommentera vad ni tycker och vad vi kan göra bättre! ;)
//Tess
 



Thule "flyger" fram! hahahah Gud va skojigt!! :')
Goooodddd Naaaaattttt!!!!:*:*:*:*:*
//Tess
 
 

Big things

Gud, verkligen inga kvalitets bilder här alltså!:/ Men här är bilderna på storhästarna Lando (Sofia), Lexus (Anna) & Lucky Loke (Rebecka) :D Ingen ordning på bidlerna! Lite hullerombuller som ni nog märker! ;)
 
 
//Tess

It's killing me!

Gaaaahhhhh!!!! Håller på och checkar in tradera lite, hittat lite saker men fastnade för ett vitt Jw schabrak med röda och marin kanter! Nytt tävlings schabrak i sikte, men inte inom räckhåll! Ska lägga sista minuten bud ochg hoppas verkligen att jag vinner!! Otroligt billigt just nu iaf, kanske går upp i pris? Hopppppaaasssssss!!!!!!!!!!!!:D Iaf idag red jag ut med Alice och Sofia. Skönt att komma ut men det gick mest bara att skritta, vissa ställen på grusvägen kunde vi trava men resten va is och ängen är "knaglig" så hästarna rör sig som stela pinnar! Och det gör lite ont i tassarna när det är så hårt:( Men hon var mjuk och lyssnade bra, lite petigt med bogen men hon skötte det bra efter en stund!:D När vi var på väg hem så säger Alice bara sådär, Theres, Du har en frym hoppsits! Och jag blev helt paff!! Trodde min sits såg förjävlig ut :O Dock vet jag att jag måste ta fram mina händer mer över hindret, men eftersom jag och Filuria är lite "nya" med hoppningen så spänner jag mig och då blir jag fast i handen men jag har blivit bättre och jag försöker att tänka på det varje gång jag rider att va mjuk och följsam i mina händer! ;)
På tal om något annat... Blir inget Ullared för mig på fredag eller lördag!:( Mamma skulle färga och slinga håret på lördagen och då ville hon inte bara åka ner till ullared hela fredagen och shoppa... Men det går alltid bra annars!:/  
Nu ska jag verkligen ladda upp bilderna från i måndags, Jag och Tilda stannade även kvar efter att vi va klara med stallet och tittade på när storhästslaget skulle träna:) Fattar inte hur dom bara flyger över alla dom där höga hindrena utan att va det minsta rädda medan jag skuttar runt på 80! fast jag är nöjd med det ändå! JAg tar det hellre i min alldeles egna takt! Men iaf kommer några få bidler därifrån också såklart!! ;D
//Tess

FAIL!!

Haha, Failbild!!! :') *AsGarv*
 
 
 

Too Laazzyyyy!

Orkade inte ladda upp bilderna, klockan blev lite mycket för jag skulle till stallet;) mockade först innan jag red så jag slapp ha det när jag hade ridit! Inte av lathet utan av att slippa greja med det efter ridningen när jag är lite "tröttare".
I vilket fall som helst, red på hacket idag och hon va hyfsat mjuk! Dock blir hon lite "framåt tung" och då blir det att jag får hålla upp henne och det blir mer koncentration på det än på själva ridningen! Men efter ett tag så släppte hon på fint, formen satt helt perfekt i vissa stunder och hon va väldigt pigg och framåt för att arbeta idag! Kul!!:D
Imorgon ska jag longera tror jag, eller om jag rider ut, någon här i Länghem som vill följa med?:) Kul med sällskap!:)
Planer för lovet är inga speciella direkt! Träna med ponnyn så att vi är redo för Gota!!:D
På Fredag så ska jag och mamma åka ner till Gekås och sova på campingen tsm med mammas "kille" och hans brorsa eller kompisar eller va det va!;) Så tänkte inhandla detta:
Benskydd (om det är några snygga!)
Regntäcke
Handskar
Schabrak
Hoppspö

Hoppas bara att pappa bidrar med lite pengar, åtminstone till täcket och benskyddena. Och så har jag ett presentkort på 350kr som jag fick av någon jag just nu inte kommer på, Haha!:) och kanske lite pengar av mamma och farmor och lite egna så vips så har man 1000kr!!:D men jag får väll jobba lite för dom också!!;) Ska ladda upp lite bilder nu! Hörs sen!:D
//Tess

Bilden!:)

Här är bilden på Filurias nya frisyr!:)
/Tess

bilderna från Igår

Ska försöka att ladda upp bilderna från igår, inte jätte många bilder på mig men det var för att jag hoppade och red i ridhuset och då blir det inte jätte bra bilder, Tilda red Thule i paddocken och han gick ganska bra vissa stunder!:D Tror jag tog lite över 200 bilder på dom två! HeHe!
Jag och Filuria har blivit mer som ett team nu, vi arbetar tillsammans istället för arbeta mot varandra. Igår hoppade vi ett räcke på 85cm och en oxer som var 85cm hög och 90cm bred. Jag HATAR att hoppa breda hinder. även fast det är lättare för hästen! Men jag försöker att inte tänka så mycket utan bara styra och låta Filuria sköta resten. Får inte hon bestämma så blir det stopp istället! Hon vet vad hon gör!:')
//Tess

Bilder

Här är några bilder från en film från idag när Theres hoppade,videon finns ute på videofy
/Tilda

Unbelievable

Jag vet inte varför men jag hade helt plötsligt blivit rädd för att hoppa högt Och så var det ett hinder framme i ridhuset när jag och Tilda skulle rida så jag kunde inte låta bli att hoppa lite! Men det skulle bara va lågt!! Men plötsligt va det 90cm!:O

ponnyligans.blogg.se

Vi är två tjejer på 13 år och vi älskar hästar! På våran blogg så kommer ni få läsa om våran vardag med hästar och ponnysar, träningar och tävlingar och mycket, mycket mer än så!

RSS 2.0