Fina pållen

Jag o Spirit efter dagens hopplektion:)

Tilda

Movie time!

Har väldigt tråkigt nu så jag ska kolla på lite filmer eller gamla serier, ska till stallet snart oxå, men typ inte innan 14. Ska träffa en kompis i stallet kl 18 då det blir ändå ganska länge i stallet. Ska rida lite barbacka idag tror jag, Ska rida barbacka för dert mesta nu tills jag får en ny sadel. Hon har fått ont i ryggen och vill inte förvärra det med sadeln. Och då kan jag träna på min balans vilket behövs!!:) Har fått ta två alvedon idag för när jag vaknade så hade jag jätteont i foten, AJ!
Vad som har hänt under dennan och förra veckan är inte så mycket... Har bott hos mamma och farmor för pappa har åkt till Amerika men kommer hem imorgon igen då han har varit där i 1 vecka! Saknar honom jättemycket!
Inte ridit så mycket för jag skadade foten då och Filuria tappade en sko, men nu är vi på gång igen!:) Ska förmodligen tävla i Mars!:) Längtar tills att jag får komma ut på tävlingsbanorna igen men denna gången med min alldeles egna ponny!!!!!:D Ska träna stenhårt! Blod svett och tårar är det om gäller, i alla fall för mig!
Tidsinställda inlägg senare? Har inte riktigt bestämmt det än, fömodligen orkar jag inte göra några eftersom jag ska till stallet snart och ska kolla på film nu, men får se.:)
//Tess

Första videon!

Första videobloggningen är ute fast på youtube. Har inte videofy så kan inte ladda upp direkt på bloggen, men ska länka så att ni kan se den! Vi sitter hemma hos Tilda nu och ska snart gå och sova för vi ska upp tidigt för att åka till borås och kolla på Gina Tricot Grand Prix. Tilda fick två biljetter från sin farbror så hon fråga mig (Theres) om jag ville med och det ville jag ju såklart! Vi hopptränade idag, för mig gick det skit kände det som och Tilda är nöjd!:) Berättar mer om det i videon! Här är länken... 
http://www.youtube.com/watch?v=kNIt8nDJtMw
//Ponnyligan!

Sprit D

Första lektionen
Han va jätte snäll i boxen.
På lektionen red jag dock som ebba kratta och va super spänd .Men vi
tog oss igenom lektionen rätt okej ändå eftersom det var första gången jag red honom.

Andra lektionen
Fortfarande jätte snäll i boxen men lite mer på sin "vakt".
Red han på gummisnodden.
Den här lektionen gick jätte bra om man tänker på att jag bara ridit han en gång innan . Han blev lite spänd i första galoppen så jag valde att trava lite innan jag galopperade igen,han var inte lika spänd då.

Sprit är en häst jag gärna vill ha i min framtid.
Så nu taggar vi hoppning på torsdag i en dressyrsassadel!wohooo....eller inte.
..:/




Fina hästen:D
Tilda

Bebis har ont:(

Min lilla bebis har ont på rumpan:(




Tilda

Löshoppningen

Har inte berätta detta men för 2 veckor sen va jag o bääbis med på en löshoppning så tänkte berätta?lite om den.
Vi fick värma upp dom genom att trava över bommarna som sen
skulle bli hinder. Andra gången vi kom på bommarna så började han tagga till lite o var mer vaken.
När jag stod o väntade på att jag skulle släppa honom kunde han knappt stå still,han hoppade runt på stället o kunde inte stå still.Wooom sa de när jag släppte honom.Tror han hoppade 1.15 eller 1.20 kommer inte ihåg vad de va.
Han tyckte de va riktigt skojjigt.
Tilda Bilderna togs efter löshoppningen :)

Wonderful...

Ska på något dumt släktkalas idag i Göteborg på sista lovdagen... Vi åker halv 1 men vi kommer fan nog inte va hemma innan halv 8 eller något. Gillar inte ens min släkt, jag vill hellre va i stallet med Tilda men pappa säger att jag måste med på den här dumma jäv** skiten!!!!! Jag vill inte!!!! Får rida Filuria efter vi kommer hem och allt är pappas fel! En söndag helt åt hel****
I vilket fall som helst så red jag 2 hästar igår. Första hästen va Cassie (Vickys häst). Vi skrittade ut en sväng i skogen. Jag på Cassie och Vicky på Myrra. Och det gick i te speciellt fort... Myrra är dräktig så det är lite jobbigt att gå nu så vi tog det lugnt, men det som tar ca 45-50min tog igår 1 1/2 timma!
Haha, lite segt gick det allt men det är inte lätt att bära på en tung bebis tycker Myrra!:) Hon ska få i April/Maj så bebisen börjar växa så det knakar nu! Det är under 100 dagar kvar till fölning! Tänk vad kul med en liten bebis i stallet!!:D
Häst eller rättare sagt ponny nr 2: Tänkte först inte göra något med Filuria igår eftersom dom vaccinerades i Fredags och då ska man ta det lugnt dagen efter. Fredag fick hon vila då och igår så blev det ett litet barbacka pass i paddocken mesans Vicky longerade vildhästen "Fölis" fast hennes riktiga namn är egentligen Sweet Suprice! Rätt gulligt ändå!:) Det är Sven som äger gårdens häst, men han är typ aldrig i stallet förutom några gånger på sommaren så Vicky tar hand om henne istället. Just nu är han i Afrika och har vart där i snart 4 månader!!!!!! Asså jösses! Så länge vill jag också va utomlands, fast han har ju ett hus i Afrika så det är ju inte så konstigt och han är ögonläkare. Tillbaka till hästarna...
I Fredags köpte ju jag pälsglans och det använde jag igår, jättebra och lukta jätte gott! Poäng till det! Men när jag skulle spruta i manen så ville jag inte spruta framåt huvudet så jag spruta mot ryggen istället och när jag skulle rida sen fick jag stå mitt kast, HON VA SKITHAL!!! Tur att jag bara skulle skritta lite! Men jag var lite för sugen så jag var tvungen att trava lite, det va halt som in i hel**** men jag satt kvar! Hon va lika mjuk igår som hon varit resten av veckan!!! Helt sjukt! Nu måste jag ta på mig för stallet, ska dit och mocka och fixa allt det där sen hem och duscha och byta om och åka till Göteborg och sen hem igen och byta om och åka till stallet igen för att rida!!:@ blir så jäv** trött på pappa som inte fattar att jag inte vill med!!! Aja måste dra nu!
//Tess

Dressyrstövlar?

Jag har helt plötsligt börjat tycka om dressyrstövlar,innan tyckte jag att det såg ut som sånna där ''gummi'' stövlar man hade i början..haha.
Har precis bestämt att jag ska bli en sur dressyr tant sen!eller kanske in...?
 
Tilda
 

Headern är ändrad

Hej!
Har ändrat på ''kanterna'' och dragit streck runt hästarna.Har också skrivit dit två fina citat-A horse is a thin of beauty...none will tire of looking at him as long as he displays himself in his splendor-You dont love a horse because it is beauty, it is beauty because you love it
 
 
Tilda

A trip to the stables

Ligger i pappas säng och kollar på tv. Pappa har åkt iväg och jobbat medan jag sov. Dags att cykla till stallet snart tsm med Vicky. Så jag måste snart gå upp och ta på mig lite kläder. Ve inte om det blir någon uteritt för mig och Filuria, ganska halt och blött ute + plusgrader= kramsnö! Usch! Gillar inte snö! Ge mig sommar istället!!!!!! Kanske kan rida Cassie barbacka? Får se vad Vicky säger!:)
//Tess

Just a little trip

Varit i Kungsbacka nästan hela dagen idag tsm med pappa och Vicky!:) Hitta massa fina saker men tyvärr köpte jag inte så många av dom. Om jag hade plockat ner allt jag hade velat ha så hade det lätt slutat på 10-20,000kr! Men jag är nöjd över sakerna och att ha en pappa som betalar!:D Hästen vaccinerades idag så det blev ingen ridning men va ändå i stallet i ca 4-5 timmar! Jag och Vicky drack varm oboy och té medans vi städade för att få plats med våra nyinköpta saker! Det här är vad jag handlade idag, Börjar på Svensk Ridsport och sen Börjes!!!:D
 
SVENSK RIDSPORT:
*JW ridbyxor
*JW pannband + Kingsland (inte pannband till hästen utan till mig!)
*Pälsglans
*Hästgodis
*Magic brush(stavning?)borstar 
*Höpåsar x2
Total summa: 1,580kr
 
BÖRJES:
*4-pack lindor, gråa
*Hästgodis från Eskadron
*Lädertyglar x2, bruna + svarta
*2-pack svarta protector skydd
Total summma: 881kr
 
Det var väll inte så mycket saker ändå men jag är nöjd och tacksam att pappa betalar!:) tack för det!!<3
Ajuste, höll på att glömma att jag ska kanske åka till GHS (Göteborg Horse Show) i April tillsammmans med klubben om dom inte redan har beställt biljettter! Hoppas inte, men med min otur så har dom säker det!:/ Får hålla tummarna!!! Vicky ska åka bl.a så då fråga hon om jag ville följa med och det ville jag ju såklart, och hon övertalade pappa att låta mig åka!:) men måste kolla med en person så hon inte redan har beställt biljetterna för då är det kört!:'( Det är inte så dyrt heller, tror Vicky sa att det kosta mellan 400-500kr för en heladag + resan dit och hem! Men jag sitter här och hoppas!
Imorgon i vilket fall som helst så blir det skrittrunda i skogen med Vicky och Myrra, dom ska ta det lugnt dagen efter vaccinationen så då får det bli en skrittrunda. Hoppas inte bara att det regnar för mycket så att det blir kramsnö så att jag inte kan rida ut eftersom Filuria inte har några snösulor... Förbannade jävla snö!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vill ha sommar nu!!!!
Men mest av allt så vill jag ha min säng nu så det är dags för att gå att lägga sig! God natt!
//Tess

Time escapes me

Känner att tiden inte räcker till, jag och min bf har inte träffats 1 ända gång under lovet. Tråkigt men har ju hästen så hinner inte riktigt. Men allt är bra ändå! Hade velat va hos honom idag men det gick inte för någon av oss:'( skit! Bloggade visst inte igår såg jag. Så ska berätta lite snabbt om gårdagen. Vaknade hyfsat tidigt och åt frukost och kollade på tv, sen cyklade jag i kylan till stallet och fixa och greja där ca 2 timmar sen kom Vicky och vi red ut i skogen! Eftersom det inte va någon kramsnö så fick inte Filuria några stylter men tog med en hovkrats (stavning?:/) ifall hon skulle få det. Vi red till ängen och där red vi markarbete en liten stund innan det var dags att gå hem. Kändes väldigt mjuk och fin, hade lätt att flytta för skänkeln och lyssnade bra på mina hjälper. Galoppen satt toppen också!:)
Dagens pass blev som sagt hopp-pass. Och jösses vad duktig hon va! Hon brukar bli lite stark/pigg i hoppningen men idag flöt det bra! Mjuka och lugna språng! Jättefin! Blev dock 1 vägran i en av kombinationerna som vi ställt upp, hamnade i otakt och reste mig innan henne och kändes inte alls bra så jag stanna henne men hon gjorde det mesta bromset själv! Så det var mitt fel, inget jag blev arg på! Tilda va så snäll och filmade alltihop!:) tyvärr kunde i te Vicky va med så det var bas jag och Tilda!:)
Imorgon får Filuria en välförtjänt vila eftersom hon ska vaccineras och jag, Vicky och pappa ska till Kungsbacka, Svensk ridsport+ Börjes säger jag bara... :D Just det, Glad Alla Hjärtans Dag önskar jag, pappa och Filuria!<3 God natt:)
//Tess

Header!

Vi har äntligen en header efter alla månader utan!
Vi hoppas nu det kan bli roligare för er att läsa bloggen och hoppas att ni följer med oss länge nu för vi är inget utan våra bloggläsare!!!<3
 
Ponnyligans!

Kan inte bestämma mig(inte direkt första gången jag inte kan bestämma mig..)

Hej!
Jag är tillbaka för Göteborg nu!:D
Idag var vi på ett universeum och vet ni vad? Jag red på en mekansik häst!:D Jag galoppera till och med på den, det var jätte läskigt och ville nästan gråta och ropa på mamma...
Nä det var inte riktigt sant, jag grät inte eller ville ropa på mamma, jag skratta:D
I helgen åker vi troligtvis o badar i borås så jag ska se om pappa går med på att svänga in till Hööks. Har tänkt köpa ett eget träns till Thule,men jag kan inte bestämma vilket bara!:o
 
 Antingen detta: Aachensträns Mallow Claridge House 
 
eller detta:Aachensträns Ardmore Claridge House
 
Jag gillar Ardmore tränset mera men eftersom nosgrimman är inte direkt så bred kan jag inte bestämma mig:/
Men det lutar mera åt Ardmore tränset;) Men får se i butiken,dom har kanske något annat som jag gillar bättre, men om jag gillar tränset så följer det med hem;)
 
Sticker med Theres till stallet imorgon och filmar när dom hoppar, medans hon gör iordning Filuria så går jag nog över till ridskole hagen och pussar på Thule eftersom det är alla hjärtansdag imorgon!
 
Kram Tilda:)
 

Photoshoot! Thule<3

Tilda hälsar också: JAG ÄLSKAR DIG MIN LILLE SKRUTTPONNY!!!!<3<3<3<3<3<3<3

Photoshoot! Filuria ox<3

JAG ÄLSKAR DIG MIN LILLA SKRUTTPONNY!!!!<3<3<3<3<3<3<3
 
 
 
 

Today's workout

Bilderna från i söndags kommer upp nu!:) Det var inte jättte många bilder som va bra! Men det fanns några stycken, men vi får helt enkelt fota snart igen!:) Det är ganska kul att fota faktiskt. Ska kanske fråga Vicky om hon vill fota imorgon? Tilda är i Göteborg hos sin mammas faster eller något sånt va det, eller hur Tilda?:) I vilket fall som helst så red jag i ridhuset tsm med Vicky och Cassie idag. Fast Vicky tömkörde Cassie och jag red Filuren.:)
Lika duktig idag oxå! Mjuk och fin och extra lugn i galoppen, KUL!! Ridläraren som har Måndags och Tisdags lektionerna hade låtit hindrena från lektionen igår stå kvar eftersom det är hoppning idag igen. Så det fanns ett kryss på ca 50cm som jag och Filuria hoppa några gånger och det gick super! Dom 2 eller 3 första gångerna kom vi lite i otackt med varandra så jag hoppa liksom före henne eller ja jag reste mig före hon hoppa men satt ju dock kvar! Inga konstiga skutt utan dom va mjuka och böjda! Kändes att hon lyfte ryggen bätttre idag än va hon brukar!:) Duktiga tjejen, imorgon tror jag att jag ska longera henne, men är inte helt säker. Jag ska iallafall bygga upp en hoppbana tsm med Vicky och en till tjej på torsdag och Tilda ska nog också komma och titta och filma lite hoppas jag!;) Imorgon kommer hon hem från Göteborg!:D
Nä nog med tjat nu ska jag ladda upp bilderna om internetet tillåter mig, det var nämligen så att igår försökte jag ladda upp bilder till hissen och dissen men det gick inte och sen kom jag inte in på någon annan sida än blogg.se, dumma dator! Förhoppningsvis funkar det bättre idag!:)
//Tess

can't decide?

Jag kan inte välja vilket dressyr träns jag vill ha? Ska ha svart läder så tränset är givetvis svart också;) Bilder på tränsen det är jag inte kan välja mellan...
  Aachenträns Lifford Claridge house: 539kr
 Aachenträns Jh Collection: 599kr

Internet laggar!

Kommer inte in på någon annan sida än blogg.se..... Kasst internet hemma. Aja hissen och dissen fixar jag imorgonkväll istället! Godnatt!!
//Tess
 

You are beautiful, read the first word again.

Det var meningen att jag skulle gå upp hyfsat tidigt idag men det gick ju sådär, bad mamma väcka mig senast 10... När jag vakna va klockan halv 12. Men gick upp då och kolla på film medan jag åt frukost:) Sen bar det av till stallet i några timmar. Red markarbete med bommar idag och oj vad duktig hon va, lätt som en fjäder lyssna bra på skänkeln och bara fanns där! Vi har haft lite problem med galoppen osv men idag satt den till 100%. Vi galoppera flera varv + massa byten som satt perfekt, i alla fall några!:) Kändes i vilket fall som helst helt perfekt och red utan gummisnodden idag också så hon arbeta för egen motor. Superponnyn! Bilderna som skulle kommit idag glömde jag ju... Gick till pappa idag och glömde min laddare till mobilen och kameran m.m så gick upp för att hämta minsa saker nu kvart i 22 och tog med mig allt... FÖRUTOM KAMERAN... asså jösses, hur lyckas jag?:) Det man inte har i huvudet får man ha i benen säger jag bara. Så jag kan inte ladda upp några bilder här på bloggen idag men dom kommer imorgon, lovar!!:D
Kommer några tidsinställda inlägg ikväll/Morgonbitti också, bl.a hiss och diss:)
//Tess

Trött?

Hur är det möjligt att va trött? Visserligen så la jag mig halv 3 men jag sov till 10. Så jag fattar inte hur jag kan vara trött? Men får väll helt enkelt lägga mig tidigare... Idag har jag varit i stallet tsm med Tilda i 5 timmar!! Och då red jag inte, men bestämde mig för att vara med på löshoppningen! Och oj vad förvånad jag blev!! Förra gången jag var med så tvärvägra hon på 1m, och idag....... Flög hon över minst 1,10!!!!!:D duktiga ponnyn!! Hoppa jättefint verkligen så nu när hon bevisat att hon verkligen kan till 100% så är det hårdträning som gäller framöver;) Jag och Tilda fotade idag också. Bilderna kommer imorgon då jag är hos mamma i helgen och min dator är hos pappa. Blev några bilder som jag är riktigt nöjd över, och vissa som Tilda fotade t.ex min rumpa.... Jättefint, tack för den!:)
Imorgon är det lov samma på tisdag och onsdag.... Och torsdag och fredag!:) skönt att kunna sova ut!!:D
Imorgon ska det bli markarbete med bommar i ridhuset! Som jag skrev igår, eller förrgår?? Så måste jag få in takten bättre på henne! Men hon är mycket lugnare nu än va hon va innan. På tal om något annat så ska min pappa snart åka till U.S.A och när han kommer hem så ska jag få en ny sadel!! Vet inte om det blir en dressyrsadel eller Hoppsadel... Förmodligen hoppsadel eftersom pappa inte gillar dressyr och inte jag heller men så kan man ju rida dressyr i en Hoppsadel men det är inte så skönt att hoppa i en Dressyrsadel! Fast det är min åsikt! lägger upp bilder på dom sadlarna jag vill ha! 
//Tess
 Dressyr sadel Claridge house: 2249kr
 Hoppsadel T8 showjumper Thorowgood: 5995kr

Only know you've been high when you've feeling low

Jag och Tilda ska fota lite idag, när jag står på marken med Filuria och lite när Tilda rider. Hon ska va med på löshoppningen idag så bok ska bara ha lite bilder när hon sitter på. Kanske blir några bilder när jag sitter baracka? Hon är lite känslig i ryggen så vi får se;)
Skulle ridit i skogen med Vicky idag men sen kom jag på att jag har några snösulr på Filuria:/ hon ska nog skos nästa vecka så då sätter jag på det:) Känns kul att fota idag, stygnen är borta och hon ser inte lika "illa" ut.
Tänkte kanske ha ett av mina fin fleecetäcken? Ett ljusblått eller ett nogatbrunt?:) lägger upp bilder på dom;)
//Tess
 
                                                                                   VS

Tävling!!:)

http://ponnyligans.blogg.se/2013/february/tavla-om-ett-dyon-trans.html

www.chevalridsport.se

Black fits to everything

Okey ska göra några vs nu då och det blir såklart bilder på allt!!:)
 
Börjar med träns;) 
Pullar VS  Kandar?
 
 
Sadlar:)
Hoppsadel VS Dressyrsadel?
 
Stövlar    VS   Ridskor?
 
Skydd    VS Lindor?
 
Dressyrschabrak   VS  Hopp/allroundschabrak?
 
Det va några saker iallafall, jag vet att allt är i svart men tycker det är snyggt och passar till ALLT! Vad tycker ni?:) Kommentera!:) allt är från Hööks.

Sometimes you have to fail before success

Precis som innan så ligger jag i soffan och chillar. Har kollat på melodifestivalen och ätit. Va i stallet typ 13:30, blev dock ingen ridning, mocka och fixa höt och kraften sen tog jag fram alla saker jag skulle ha och gick ut i hagen och hämtade hästen. När jag stängde dörren till hagen så började hon genast att stressa dock lugnade hon ner sig lite. Tänkte testa att sätta fast henne idag där Vicky brukar ställa upp sina hästar, för det är större där men hon stressa genast upp sig igen och då tog jag upp henne till boxen och ställde upp henne som vanligt men det gick inte heller... Hon kastade sig runt i boxen och tryckte till mig i väggen, inget illa men lite öm bara. Så jag släppte ut henne igen för jag hade lite ont då och jag kunde inte sadla eller få henne att stå still. Min morfar som är en NH tränare ska hjälpa mig med att få henne att lyssna mer på mig. Ni som gillar NH vet väll mycket väl vem Sven Forström är? Jo det är såhär att han är Sveriges bästa NH tränare och även en mycket god vän till min morfar, så jag har bra hjälp!!:)
Men i vilket fall som helst så ska jag lära henne att när jag har satt fast grimskaftet i grimman så ska hon stå helt still, såvida jag inte säger åt henne att gå. Men det känns skönt att veta att jag har hjälp.
Imorgon hjälper antingen mamma eller pappa mig som tur är, om jag behöver hjälp imorgon alltså;)
Dagens planering angående ridningen kör jag på imorgon. Hoppas att jag får rida imorgon bara?:)
På tal om något helt annat... det är nästan aldrig någon som kommenterar, vad tycker ni egentligen? Vad är bra/dåligt med vår bloggning? Skriv vad ni tycker men gör det inte anonymt, våga stå för det ni tycker!! Ska göra några vs tror jag så får ni säga vad ni tycker, dom blir tidsinställda inlägg:)
//Tess
 

Everytime we are together it feels like I'm in heaven

Sitter i soffan hemma hos mamma med iPaden i knät och checkar in lite bloggar, någon speciell som ni tycker jag borde läsa?:) tar mer än gärna imot förslag!!:)
Ska till stallet snart oxå, idag blir det ett pass i ridhuset med bommar tror jag... Behöver få in takten bättre känner jag:) Och så har vi nog en blå outfit idag, förra gången då jag sa att jag skulle lägga upp en bild på vår lila outfit så ångra jag mig. Vi körde på rött istället och så glömde dag att ta kort:/ Dumma mig!
Men idag går jag nog till stallet eller ber mamma om skjuts:$ Skithalt verkligen!
Igår blev det ett dressyr pass i ridhuset. Använde mig av gummitygeln (halsförlängaren) för hon gick imot tygeln istället för att arbeta och då behövde jag den extra hjälpen. När jag väl hade fått på gummitygeln så arbetade hon på bra, kände att hon arbetet lite under sig vilket kändes i hennes rygg, hon går gärna lite sänkt med ryggen istället för att höja den och ta i lite och arbeta. jag släppte ut henne på lite längre tygel sen när jag skulle samla ihop henne så var hon som en bomb!! Flaxa med huvudet och benen var åt alla möjliga håll! så jag gav upp, hon blev stark och försökte inte ens! Men ska köra lite med travbommar idag så får vi se hur det går:)
Eftersom det snöar och ligger snö på backen så tänkte jag fråga Tilda om hon vill fota på söndag? Har i te tagit några bilder när hon rider Thule och har inga bilder på mig och Filuria när jag är på marken:( Skulle va kul att ha några bilder från marken oxå såklart!:)
//Tess

Tävla om ett Dyon träns!

Tilda

Cha

Haaaallå tuffingen Emilia häääär. Jag och Thirre har engelska på elevens val och det suger albankuk

Heeeejdåååå

Hej Feber....!

Ligger i soffan med feber just nu.
Hade 38.4 nyss blää.
Så jag går nog inte till skolan imorgon.
Tilda

Stories

Fortsätter berätta vad som hände med Filuria nu då...
Aa som sagt så behövde hon två doser lugnande innan vi kunde kolla på såret, När veterinären börja tvätta och så så gick jag undan för jag tyckte det va äckligt att se såret på sin egen häst, så pappa höll hästen och jag och Alice gick in i sadelkammaren... Jag gick ut och in flera gånger men för det mesta satt jag i sadelkammaren... När veterinären hade stått och sytt henne i ca 1 timma så gick jag ut igen, orkar inte berätta allt som hände under tiden för det hände inte ett skit, ponnyn va bedövad och veterinären stod och sydde henne och pappa höll fast henne. Men när han var klar så sa han att han hade fått ge henne 6 hela doser lugnande under "operatitionen"!! Det är sjukt mycket!
Så fick hon medicin i 5 dagar som skulle in med en nål i halsen men vi klara inte av att ge henne det så vi fik en slags medicin på tub som heter pasta. Äckligt. Som fan geggigt som lera, usch!
Men jag gav henne det och hon åt det!:) duktiga ponnyn:)
Idag mår hon bra igen, jag har kunnat rida henne 3 gånger!:) jätte fin har hon varit:') fina älskade Filuren!!<3
Idag blir det träning i ridhuset, ska rida som vanligt, och idag har vi nog en lila outfit. Bild kommer kanske ikväll:)
Nu ska jag ner till pappa och ta på mig Ridkläderna och cykla till stallet.
Blir nog inget mer bloggande ikväll för jag måste plugga inför spanska provet imorgon, hade fysik prov idag och det kändes som det gick ganska bra faktiskt:)
//Tess

Spirit D



Tilda

Ny häst!:)

Hej!
Det kom en ny häst till ridskolan igår. En valack import Holland född 2004. Spirit D heter han och var jätte söt! Runt 156-158 tror jag han var. Han är brun med bruten bläs har jag för mig.
Kan be mamma skicka bild på honom så kan ni få se hur söt han är!:)
/Tilda:)

Why me?

Förlåt för att vi inte har bloggat men som jag säger varje gång så har vi mycket i skolan och jag hinner inte blogga efter skolan för jag sticker till stallet med en gång. Men det kommer några inlägg då och då!:)
Har bra och dåliga nyheter till er bloggläsare...
Torsdagen den 24/1-13 (för ca 1 ½ vecka sedan) så skadade min ponny sig. Jag tar väll och berättar hela historien...
Tisdagen samma vecka så hade min ponny sin vilodag precis som vanligt, onsdagen mådde jag inte bra så jag åkte hem från skolan och då fick hon vila då med och så torsdag så tänkte jag att nää hon kan inte stå i 3 dagar. Så jag skicka ett sms till min kompis Alice som har sin häst i stallet bredvid om hon kunde rida Filuria och det kunde hon:) så jag cykla iväg till stallet precis som vanligt, mockade och fixa resten av sakerna i stallet och tog in hästarna. Sen kom Alice och jag tog ut Filuria i stallgången, tog av täcket och stod och prata lite med Alice. Filuria står nästan och sover när vi ska börja borsta men precis när jag höjer handen mot huvudet lugnt och fint så får hon fullständig panik!! Verkligen panik och stegrar och drar i "kedjorna" som hon sitter fast i. Dom är inplastade och har "panikhakar" . Dom va lite korta tyckte jag och Vicky så vi förlängde dom med balsnören och tur var väll det,
Efter att hon stegrat lite så stod hon stilla och jag och Alice trodde det va lugnt men inte då. Hon får ännu värre panik och kastar sig allt vad hon har upp i luften och bakåt. Hon har sådan kraft så balsnörena går sönder och hon tappar balansen och går omkull... panikhakarna hjälpte inte ett skit.
Hon reste sig snabbt upp och sprang ner för den lilla trappan och ner till den delen där Myrra och Fölis står, sen vänder hon och är på väg upp igen men där står Alice och jag ivägen, hon försöker åt andra hållet men jag och Alice fick tag på kedjorna och hon streta imot lite om man säger så, men helt plötsligt står hon som  förstenad, helt plötsligt ruskar hon på huvudet och det är blod överallt!! jag står på ett av trappstegen när hon ruskar på huvudet och jag tänkte bara en sak... HELVETE! Jag kolla upp på hennes huvud och ser ett stort skärsår som är ca 10cm långt och 2-3cm djupt, Alice ser örat och ser att det är ett hål rakt igenom. Den här gången va det min tur att bli förstenad, jag kunde inte röra mig ur fläcken utan stod bara och stirra på min alldeles skräckslaga lilla ponny. Sen fick jag panik, började gråta och visste inte vad jag skulle göra, Alice stod hela tiden och sa att det kommer gå bra och försökte lugna mig, det funkade ett tag. Jag ringde Pappa 2 gånger men han svarade inte, sen ringde jag Monica och hon svarade inte heller, sen ringde jag mamma som låg hemma i soffan eftersom hon va nyopererad. Men hon svarade och sa åt mig att lugna mig, hon pratade lugnande och sa att hon skulle ringa Annelie, (en släckting typ) Jag la på och försökte ringa pappa igen, inget svar.
Annelie kom nästan med en gång, efter att hon kollat på såret så sa hon med em gång att det behöver sys. Så hon ringde vet och dom sa att dom skulle komma så fort dom kunde! Alice stod forfarande och höll Filuria, jag la på henne ett fleecetäcke eftersom det va kallt och hon har inte så mycket hull.
Jag försökte fortfarande få tag på pappa men det gick inte, så Annelie åkte hem till pappa och knacka på dörren och ringde på men han öppnade inte hon åkte tillbaka till stallet och pratade med mig och så skulle vi åka och hämta pappa eftersom jjag ahde nyckeln hem, och Alicve skulle stå och hålla Filuria. Men precis när vi ska åka kommer vetrinären så jag ger nycklarna till Annelie och hon åker hem till pappa och jag stannar i stallet. Jag pratar med vetrinären om vad som har hänt, men jag visste inte då var eller hur hon hade slagit i huvudet. Han tar fram massa sprutor men innan han sticker henne kommer vi fram till att det är mycket mer utrymme i ridskolestallet så vi går dit upp istället.
Först får hon två doser lugnande för att vi ens ska komma nära örat.
nä gud nu gråter jag nästan igen, skriver klart imorgon för jag är så super trött.
God natt:*
//Tess

ponnyligans.blogg.se

Vi är två tjejer på 13 år och vi älskar hästar! På våran blogg så kommer ni få läsa om våran vardag med hästar och ponnysar, träningar och tävlingar och mycket, mycket mer än så!

RSS 2.0